Technieken

Meer dan 20 jaar ervaring en expertise in de gezondheidszorg

facialis parese Bell's

ACUPUNCTUUR

Het plaatsen van naalden is de meest gekende techniek.

De acupuncturist maakt een keuze uit de meer dan 1000 punten, die elk hun eigen functie hebben bij het herstel van verstoorde energie.

Fijne naalden worden ingebracht met de bedoeling de energetische doorstroming te verbeteren, zodat het Yin-Yang evenwicht zich kan herstellen. Om dit effect te bereiken zal de acupuncturist de naald lichtjes bewegen waardoor het lichaam een naaldsensatie kan krijgen (de Chinezen noemen dit Deqi).

CUPPING

Deze behandelingstechniek creëert een vacuüm met behulp van glazen bollen. Cupping is o.a. doeltreffend bij nek-, schouder- en rugklachten.

moxibustion moxa enrgie warmte
nek schouder rug

MOXIBUSTION

Moxibustion is het verbranden van moxa, een kegel of stok gemaakt van gemalen bijvoetblaadjes, op of nabij de meridianen en acupunctuurpunten van je lichaam.


De resulterende warmte helpt deze punten stimuleren en de stroom van qi (energie) in je lichaam verbetert. Volgens de traditionele Chinese geneeskundepraktijken kan deze verhoogde qi-circulatie helpen bij een reeks gezondheidsproblemen, van chronische pijn tot spijsverteringsproblemen.

Voor meer wetenschappelijke onderbouwing kan je terecht op onderstaande website

https://www.evidencebasedacupuncture.org


Benieuwd of  acupunctuur ook bij uw klachten/ziekte kan helpen?